Huis kopen

U heeft een huis gekocht, dit is natuurlijk een feestelijk moment! Na het tekenen van de koopovereenkomst is de woning nog niet overgedragen. De juridische overdracht vindt plaats via een akte van levering bij de notaris. In de meeste gevallen wordt een koopovereenkomst door de makelaar opgesteld. Indien er geen makelaar bij de overdracht betrokken is kunnen wij de koopovereenkomst voor u opstellen.

Na ontvangst van de getekende koopovereenkomst beginnen onze werkzaamheden om de levering van de woning te verzorgen.

Werkzaamheden levering

 Na ontvangst van de getekende koopovereenkomst worden door ons diverse werkzaamheden verricht:

-  onderzoek naar beschikkingsbevoegdheid verkoper

Is de verkoper gescheiden of is de echtgenoot van de verkoper overleden? Wij kijken na of degene die de koopovereenkomst heeft getekend ook daadwerkelijk de woning kan leveren (of de verkoper "beschikkingsbevoegd") is.

- rusten er beslagen of hypotheken op de woning?

Is dit het geval dan nemen wij contact op met de hypotheekhouder of beslaglegger om na te gaan onder welke voorwaarden het hypotheek of beslagrecht kan worden doorgehaald.

- het ontwerp van de akte van levering wordt opgesteld.

In de akte van levering worden eventuele bijzondere bepalingen opgenomen die wij tegenkomen in het eigendomsbewijs of bij het kadaster. Denk bijvoorbeeld aan een erfdienstbaarheid, een recht van beklemming of een kwalitatieve verplichting.

- de bank stuurt ongeveer een week voor de overdracht de hypotheekopdracht toe om een akte van hypotheek op te stellen.

De hypotheekakte kan door ons worden opgesteld.

- de ontwerp akten worden aan u toegestuurd tezamen met de nota van afrekening.

Ongeveer een week voor de levering, als wij alle gegevens van alle partijen hebben ontvangen (denk aan de aflosnota van de hypotheek, de nota's van de makelaars en tussenpersonen, de hypotheekopdracht) kunnen wij het ontwerp van de stukken en de nota van afrekening naar u toesturen.

-op de dag van de levering wordt nogmaals aan de hand van de originele legitimatiebewijzen gecheckt of de verkopers en kopers bevoegd zijn te tekenen en wordt het kadaster nogmaals geraadpleegd.

- alles is in orde en de gelden zijn tijdig ontvangen

De levering kan plaatsvinden door ondertekening van de akte van levering en hypotheekakte hier op kantoor. Meestal zijn verkoper, koper en de makelaar en financieel tussenpersoon hierbij aanwezig.  Eventueel kan een volmacht worden afgegeven.

- vervolgens wordt na het tekenen ("passeren") van de akte de akte ingeschreven bij het kadaster en onder andere naar de bank en kadaster gestuurd. 

- als alle stukken zijn ingeschreven bij het kadaster en er nog een laatste check bij het kadaster heeft plaatsgevonden gaan wij over tot het uitbetalen van alle partijen. 

Voor meer informatie over de levering van een woning of het opstellen van een koopovereenkomst, kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.

 

© 2018 - 2024 Notariskantoor Groen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel